Görele Ziraat Odası

ZOBİS
Görele Ziraat Odası > Haberler > Fındıkta Kozalak Akarı ve Kahverengi Kokarca Zararlıları

Fındıkta Kozalak Akarı ve Kahverengi Kokarca Zararlıları

Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetleri Kapsamında Fındıkta Kozalak Akarı ve Kokarcanın Zararları Hakkında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İle Birlikte Çiftçi Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Kapsamında Fındıkta Kozalak Akarı ve Kahverengi Kokarcanın Zararları Hakkında Görele İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İle Birlikte Odamızda Çiftçilerimizle toplantı yapıldı. Toplantımız Başkanımız Özcan ÖNER' in katkıları ile Uzman Tarım Danışmanı \ Ziraat Mühendisi Halit Hamza ÇIRAK tarafından organize edildi. İlçe Müdürü Sn. Mehmet TAVACI , Ziraat Müh. Arzu ULUSOY ŞEN, Ziraat Müh. Barış KUĞU ve Katılan Çiftçilerimize Teşekkür ederiz.

Fındık bahçelerinin özel bir zararlısı olan Fındık Kozalak Akarı gözle görülemeyecek kadar küçük, meyve veya sürgün gözlerine girerek onların şişkinleşip kozalak şeklini almalarına sebep olur. Deforme olan gözler gelişemediğinden uç kurumaları ve meyvelerde azalma görülür.